2 Ağustos 2015 Pazar

Bir Biyo Hackathon Geldi ve Geçti

Herkese merhabalar!
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir :) Bizi sorarsanız, biz de iyiyiz ve yine hepimizin aklındaki o bilindik staj kalıbını yıkmaya devam ediyoruz! Bir haftayı daha geride bırakırken hem anılarımıza hem öz geçmişlerimize hem de belki de Türkiye biyoinformatik tarihine kalın puntolarla yazılabilecek bir ilke imza attık. Ülkemizin biyoinformatik alanında ilk hackathonu olan "Biyo Hackathon" tamamlandı :)

Önceki yazımda da belirttiğim gibi bu etkinlikte temel olarak 48 saat boyunca oturup biyoinformatik kodları yazma planıyla yola çıktık. Elbette bu 48 saatin bazı kısımlarını yorgunluktan bitip tükendiğimiz için dinlenmeye ayırdık. Ama genel açıdan baktığımızda bize verilen 7 görevden 5'ini tamamladık ve en son yazdığımız görece en zor olan kodu da 48 saatin sonunda mantıklı sonuçlar verecek şekilde bitirebildik. Sonuçta, Biyo Hacathon bizim için gerçekten çok bilgilendirici ve ufuk açıcı bir deneyim oldu ve gerçek biyoinformatik kodları hakkında iyi bir fikir edinmemizi sağladı. Eğer ayrıntılar hakkında daha çok şey merak ederseniz lütfen ortak bloğumuza veya anlık olarak o süreçte neler yaptığımızı paylaştığımız Twitter adresimize tıklamaya çekinmeyin.

Bu haftanın kalan kısmında ne yaptığımızı sorarsanız bu sefer html ve D3 adlı çok çılgın görüntüleme örnekleri bulunduran bir JavaScript kütüphanesi üzerinde durduk ve hocamız önderliğinde hep birlikte çeşitli interaktif görseller elde etmeye çalıştık. Bunlardan biri hepimiz boylarını içeren bir sayfada kullanıcının istediği boyu gösteren bir grafik yapmak, diğeri ise ünlü Agar.io oyununu daha basit ölçekli bir şekilde ekrana yansıtabilmekti. Bunun da göründüğü kadar basit olmadığını öğrenmiş olduk ama sonuçta elimizde etrafındaki daireleri yedikçe büyüyen bir daire vardı, bakalım ilerleyen günlerde bunu daha da geliştirecek miyiz merakla bekliyoruz :) Bu arada oynamak isterseniz buraya tıklayarak bu oyunu deneyebilirsiniz. Ama benden söylemesi, bağımlılık yapabilir, dikkatle yaklaşın :D 

Bu haftalık da bu kadar,
Sevgiyle ve bilgiyle kalın, hoşça kalın. 
H. Cansu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder