8 Ağustos 2015 Cumartesi

Hayat Oyunlarla Daha Güzel

Herkese merhabalar!
Sıcaklar herkesi bunaltır, "Esmiyo yeaa" muhabbeti sosyal medyayı her gün farklı capslerle sallarken bu sefer kodlardan, sunumlardan değil de daha serin konulardan bahsetmek istiyorum: OYUNLAR

Eğer Biyoinformatik Yaz Kampı 2015 adlı ortak bloğumuzu takip ediyorsanız burada kod yazıp, sunum yapıp, rapor hazırladığımız kadar eğlenceyi de unutmayarak oyun oynadığımızı fark etmişsinizdir. Oyunlar için genel kanı zaman kaybına neden oldukları olsa da, hem verdikleri zevk hem de size yaşattıkları farklı deneyimler açısından bence asla küçümsenmemeleri gerekir. Tabii ki dozunda bırakıldığında :) Üstüne üstlük oyunların (burada şiddet gibi çocuklar için zararlı unsurları içeren oyunları ayrı tutuyorum) çocuklar için de gelişimsel açıdan problem çözme, el-göz koordi,nasyonu, takım çalışmasını öğrenme gibi konularda yararlı oldukları da yapılmış ve hala yapılmakta olan çalışmalarla desteklenmiştir. Yani demek istediğim oyunlar gerçekten güzel şeyler :) Hiç denemediyseniz size yakın birinden tavsiye isteyip en azından bir seferlik deneyin derim. Zaten bir oyun aşığıysanız da, ne mutlu size :) 

Aşağıda ise konumuza referans olarak oyun oynamakla ilgili bir TED videosu paylaşıyorum. Bilmeyenler için TED videoları farklı alanlarda yetkin kişilerin verdikleri kısa konferansları içerir. Ama konferans dediysem çok sıkıcı olduklarını düşünmeyin zira buradaki en önemli unsurlardan biri de bu kısa konferansların oldukça yenilikçi ve ilgi çekici bir biçimde sunulmaları. Aşağıdaki videoda ise oyun oynamanın neden gereksiz olmadığı ve neden oyun oynayarak geçirdiğimiz zamandan pişman olmamamız gerektiği ile ilgili 20 dakikalık bir konuşmayı izleyebilirsiniz. Oynatma tuşuna bastıktan sonra sağ altta bulunan "Subtitles" yazısına tıklayarak da Türkçe altyazı ile videoyu izleyebilirsiniz. 

Jane McGonigal: The game that can give you 10 extra years of life (Yaşam sürenize fazladan 10 yıl kazandıracak oyun)

Bu haftalık da benden bu kadar!
Sevgiyle ve bilgiye kalın,
Hoşça kalın!

H. Cansu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder